пʼятниця, 28 квітня 2017 р.

Веб-сайти для вивчення іноземних мов



Для того, щоб покращити знання іноземних мов, створили безліч веб-сайтів.Ось декілька із них, якими я користуюсь:




- Duolingo - сайт сподобається навіть дітям. Пропонуються численні письмові уроки та диктанти. Розділ для практики вивченої лексики, за один курс ви можете вивчити до 2000 слів. У міру проходження уроків користувачі паралельно допомагають переводити веб-сайти та інші документи. Крім сайта існують програми для iOS і Android.







- LinguaLeo - захоплюючий ресурс як для дорослих, так і для дітей. Величезна бібліотека відео, аудіо і текстових матеріалів. Тематичні курси, особистий словник з озвученням. Набір тренувань: аудіювання, кросворди, переклад слів. Нудьгувати не доведеться. З журналу розвитку ви можете дізнатися свій реальний і можливий прогрес у вивченні мови. Випущені програми для iOS і Android - займатися можна в будь-який час і де завгодно.






- Lang8 - сервіс призначений для тих, хто хоче ідеально засвоїти граматику. Працює він просто: ви пишете текст мовою, яку вивчаєте, після чого за нього береться носій відповідної мови і вносить до тексту правки.






- Busuu - на цьому ресурсі можна знайти англомовного співрозмовника, до речі, крім англійської та російської тут можна вивчати ще 10 мов. На ресурсі велика кількість уроків для запам’ятовування лексики, постановки вимови та інших аспектів вивчення мови. Також, як і на Livemocha, ваші вправи перевірятиме носій мови, а ви, у свою чергу, його. Добре опрацьовано додаток для iOS та Android.





- Puzzle Movies - Дивіться відео ,серіали і ролики з англійськими субтитрами і перекладом на російську.Розширюйте словниковий запас додаючи незнайомі слова в особистий словник і вчіть їх.Слухайте фрази, озвучені дикторами з британським і американським акцентами. Повторюйте слова з відео, користуючись функцією повтору



пʼятниця, 7 квітня 2017 р.

Навіщо вивчати іноземні мови?



У моїй школі рідко побачиш людину,якій подобається вивчення іноземних мов. Більшість учнів думають, що це нікому не потрібний предмет. Вони вважають, що й без нього зможуть отримати хорошу професію. Але це не так.
По-перше, навіть в невеличку контору потрібні фахівці зі знанням іноземної мови, а то й двох. На даний час найпопулярнішою у вивченні мов є англійська. Англійська мова в плані кар'єри - це і більш висока зарплата, і закордонні відрядження. До того ж у професіонала своєї справи зі знанням іноземної мови є можливість перебратися в закордонний філіал фірми, а це вже позначається і на фінансах, і на перспективах.

По-друге, англійська - мова міжнародного спілкування. Ви можете подорожувати за кордон, не побоюючись не знайти дороги до готелю. Для вас не стане проблемою влаштувати закордонний шопінг, ретельно розпитати у продавця всі подробиці про товар, ви спокійно замовляєте страви в ресторані,тому що знаєте переклад та легко спілкуєтеся з офіціантом. Ви заводите іноземних друзів, причому не тільки з Англії чи Америки, але і з інших країн, оскільки англійська мова - саме міжнародна, її вивчають і в Індії, і в Норвегії, і повсюди.

По-третє, знання англійської мови - це доступ до літературних та кіно-новинок. Не потрібно чекати, поки книгу переведуть, ви з легкістю читаєте їх в оригіналі. Міжнародні онлайн ігри - розвага сучасних підлітків - теж вимагають певного рівня володіння англійською.


Пройдіть, будь ласка, опитування тут.